Artikelindex

 

 

 

 

 

 

Santos maakt fietsen voor de wereldfietsers en fijnproevers en bij Fietsservice Norg staat het ruimste en grootste assortiment van Noord Nederland.

Bij ons staan alle (nieuwste) kleurenbuizen als demo. Santos heeft zijn kleuren assortiment uitgebreid met de mogelijkheid dat alle kleuren in mat of in hoogglans te verkrijgen zijn

De enorm stabiele frames van Santos gecombineerd met een perfecte afwerking  maakt Santos tot een uiterst duurzame en onderhoud vriendelijke fiets

Als wereldfietser met een Santos weet u dat u zich onderweg geen zorgen maakt over de duurzaamheid van uw Santos.

De fiets kan het allemaal wel aan en zal u versteld doen staan over zijn stabiele voorspelbare stuurgedrag ondanks maximale bepakking en ondanks dat u hard een berg af denderd.

Santos maakt geen serie fietsen. U stelt, bij ons op de zaak of op de site van Santos Bikes, zelf uw fiets samen.

U bepaalt de kleur, belettering en afmontage. Wat aandrijving betreft kunt u kiezen uit de Rohloff 14 versellingsnaaf, de Pinion versnellingsbak om de trapas of gewoon een derailleur uitvoering. Zo kunt u, vanaf de basisprijs per model, de fiets zelf "aankleden" totdat u, de voor u, perfecte fiets heeft samengesteld.

Ook kunt u zo constant de prijs in de gaten houden na elke aanpassing die u aan de fiets doet.

Nadat u de fiets zo heeft samengesteld dat het DE fiets voor u is kunt u " akkoord"  geven naar de fabrikant en zal de fiets binnen 6 week bij Fietsservice Norg voor u klaar staan.

U krijgt dus een unieke fiets waar er in praktijk dus maar 1 van is. 


Wij kunnen het Pendix systeem snel en vakkundig monteren op uw eigen Santos. Wij hebben ruime ervaring in het monteren van het Pendix systeem. Meestal is de montage binnen 1 1/2 week geregeld.

 

Zodra je hoort over de mogelijkheid om jouw eigen fiets om te bouwen naar e-bike, krijg je vroeg of laat de vraag wat de voordelen zijn van het ombouwen van de fiets ten opzichte van het kopen van een nieuwe elektrische fiets. Hieronder willen we je de belangrijkste voordelen van de Pendix eDrive laten zien, zodat je antwoordt krijgt op jouw vraag. De genoemde voordelen zijn zeer zeker niet van toepassing op ombouwsets van andere merken, aangezien Pendix als marktleider op dit gebied een hoogwaardige "Made in Germany" kwaliteit aanbiedt, en de enige is met een tandwielloos, geluidloos en op trapkracht reagerend trapondersteuningssysteem.

 

Pendix is duurzaam

 

Jouw bestaande fiets, die nog steeds goed is en nog jarenlang kan worden gebruikt, hoeft niet tot het verleden te behoren omdat je trapondersteuning wilt. Integendeel, met de Pendix eDrive wordt de fiets geüpgraded tot een echte e-bike. Met de Pendix retrofit-aandrijving kiest u voor een Duits merkproduct, waarvan 85% van de grondstoffen afkomstig zijn uit Duitsland en EU-landen.

Niet alleen de productie is duurzaam, maar ook de hele technologie is ontworpen voor langdurig gebruik. De motor heeft geen inwendige tandwielen waardoor er geen mechanische slijtdelen zijn, hij is onderhoudsvrij en robuust. Met grote waarschijnlijkheid overleeft de motor zelfs de fiets waarop hij is gemonteerd. Dan kun je de aandrijving gewoon op de volgende fiets monteren

 

 

 Travelmaster 3+             61cm/Pinion 18sp/riem/schijfrem/cycle to charge/27.5 wielen 70mm brede banden/kleur Space Grey

Deze demo/showroomfiets is verkocht.

 

 

 

Travelmaster 3+ Rohloff/riem/schijfrem 

 

 

Travelmaster 3+                    dames 57cm/Rohloff/riem/schijfrem/kleur Steel Grey

 

Deze demo/showroomfiets is nu te koop voor E6090.- (nwprijs 7090.-)

 

 

 Travelmaster 3+                        57cm/Rohloff/riem/schijfrem/27.5 wielmaat

 

Deze demo/showroomfiets is verkocht

 

 

 

Santos Travelmaster 3+

Dit is bij Santos op dit moment DE vakantie/wereld fiets die je moet hebben.

De fiets zit zo goed in elkaar en rijdt zo fantastisch over elk terrein dat er lang over twijfelen zonde van je tijd is.

Een waanzinnig goed en strak frame met het juiste karakter.

 

       Betrouwbare Rohloff naaf

Wil je zorgeloos véél kilometers maken, kies dan voor de betrouwbare en gebruiksvriendelijke interne versnellingen van Rohloff met Santos riemaandrijving. Het maakt de Travelmaster 3+ een ‘low maintenance’ en ijzersterke reispartner.

De Rohloff naaf heeft 14 versnellingen en is er in 6 kleuren.

12 of 18 versnellingen

      Onderhoudsarme Pinion versnellingsbak

Je kunt de Travelmaster 3+ ook kiezen met Pinion uitvoering. Deze versnellingsbak komt samen met riemaandrijving, een super duurzame en onderhoudsarme combinatie. We leveren de Pinionbox standaard met 12 versnellingen, met keuze voor 18 speed voor de liefhebbers.

De Pinion met 18 versnellingen is er in 5 kleuren, dus combineer er op los.

 

Zijn 27,5 inch óf 28 inch wielen met brede velgen maken dat je je zeker voelt op onverhard terrein en veilig rolt tijdens een afdaling op gravel.

Schijfremmen met meer dan voldoende remvermogen, ook als je de berg onverhard af dendert. 

Stuurstop zorgt ervoor dat het stuur niet om kan klappen. Veel beter dan de standaardjes. Die worden wel eens niet ingeklapt bij het wegrijden met alle gevolgen van dien

Naafdynamo, koplamp en achterlicht van Son. Naafdynamo zonder zichtbare en dus kwetsbare draadaansluiting.

Santos laat zelf in Nederland de voor- en achter dragers maken, ontwikkeld door Santos met een slimme combinatie van hoogwaardig CroMo staal en RVS.

Ook heeft Santos extra brede spatborden laten maken voor de 27,5 banden. Die passen perfect aan de drager waardoor alles enorm stevig vastzit.

Kom langs en ervaar!

 


 

Travel Master 57cm Pendix/rohloff/riem/hs33  Deze demo/showroomfiets is verkocht.

 

 

 Travelmaster 3+ Pendix e-drive  Deze demo/showroomfiets Travelmaster 3+ pendix/rohloff/riem/schijfrem is nu te koop van E 9747,- voor E 8747,-

 

De Travelmaster 3+ is ontworpen met een blik op de toekomst. Hij is E-bike ready, wat betekent dat je hem later nog kunt elektrificeren. Dat is fijn, want je weet nu eenmaal niet waar je over een paar jaar aan toe bent.

Bovenstaande foto's zijn van de 3+ met Rohloffnaaf en de Pendix ombouw.

Ook is de Travelmaster om te bouwen naar het Neodrive systeem mits u gekozen heeft voor de Pinion versnellingsbak

 

De Travelmaster 3+ E-bike heeft een krachtige power-motor en een grote accu voor een grote actieradius. Hij wordt modulair opgebouwd, waardoor er flexibiliteit blijft voor al je wensen, nu en in de toekomst.

 

 

 

  

  

Travelmaster 2.9  Rohloff/riem/Magura hs33

 

Travelmaster 2.9          53cm/Rohloff/riem/schijfrem/hope remmen

 

Deze demo/showroomfiets is nu te koop voor E5483.- (nwprijs E6483.-)

 

 

 

Santos Travelmaster 2.9

Heavy-duty vakantiefiets.

Extreem duurzame combi van Rohloff-naaf en de Gates  Riemaandrijving. En natuurlijk een minimum aan onderhoud.

2.9 grote wielen met brede banden. Lekker veel luchtvering, veel grip en toch ook lage rolweerstand. 

Passend voor eventuele verende voorvork

Uitgerust met supersterke Santos wielen en sterke Tubus bagegedragers. Zwabberen van de fiets is verleden tijd.

Naast veel bagage kan je ook veel water meenemen. Op de Travelmaster 2.9 passen drie Santos-alleshouders voor 2-liter flessen.

 Travelmaster 2.8   Rohloff/riem/magura hs33

 

 

Santos Travelmaster 2.8

De wereld/vakantiefiets voor wie liever veel en ver over verharde paden fietst maar die onverhard ook niet uit de weg gaat.

Comfort, demping, grip en natuurlijk weinig rol weerstand.

Uiterst duurzaam en afgemonteerd met internationaal gangbare onderdelen.

Ook met zware bepakking blijft deze fiets voorspelbaar sturen. Geen gezwabber.

Verlichting wordt geregeld door de Son naafdynamo, koplamp en achterlicht. Naafdynamo zonder zichtbare en dan dus kwetsbare bedrading.

De Travelmaster 2.8 is net als de 2.6 een heavy-duty trekkingfiets, dus geschikt voor lange trektochten met veel bagage.

Maar waarom zou je dan voor een 2.8 moeten kiezen? Het verschil zit ‘m in de grotere 28-inch wielen, de smallere banden en de andere frameverhoudingen. Hierdoor heeft de Travelmaster 2.8 een heel ander karakter. Hij is meer geschikt voor asfaltwegen en minder voor het ruige terrein. Maar een mooi bospaadje zo nu en dan is geen probleem!

De Travelmaster 2.8 is ontwikkeld voor de snelle, fanatieke kilometervreter, maar ook voor de levensgenieter die comfortabel en relaxed heel Europa (en verder) door wil fietsen. Waartoe de Travelmaster 2.8 in staat is, heeft James Bowthorpe prachtig aangetoond, toen hij in 2009 het record rond-de-wereld-fietsen met 19 dagen scherper zette. Daar is Santos best trots op! James trapte maar liefst 29.065 km in slechts 174 dagen en 5 uur!

 

 Santos Travelmaster 2+

Travelmaster 2+  Rohloff/riem/schijfrem 

Deze fiets is nu E5730.- (nwprijs E6730.-)

 

 

 

Travelmaster 2+       57cm/Rohloff/riem/schijfrem/racestuur en shifters/son verlichting

 

Deze demo/showroomfiets is verkocht.

 

De Travelmaster 2 + is zowel een nieuwkomer als oude bekende in de Travelmaster serie. Hij is eigenlijk de doorontwikkeling van de Travelmaster 2.8.

Nog steeds een heavy-duty trekking fiets voor verre bestemmingen, als licht bepakte randonneur om een weekend door Nederland te fietsen, maar ook perfect om elke dag mee naar je werk te fietsen.

Nieuw is de mogelijkheid voor een racestuur met race shifters, schijfremmen en meer banden vrijheid (meer keuze voor bredere banden).


 

Santos Travelmaster 2.6 Gun Metallic

 

 

 

De Travelmaster 2.6 is een icoon en al van grote afstand te herkennen als een échte Santos.

De heavy-duty Travelmaster 2.6 is al meer dan tien jaar de favoriete fiets van de meest fanatieke wereldreizigers en wordt beschouwd als de Land Rover Defender onder de Santossen. No-nonsense design, oerdegelijk, puur functioneel en na vele jaren 'still going strong'..

De sterke Santos Travelmaster 2.6 kan veel bagage dragen en over alle soorten ondergrond gejaagd worden, zowel bepakt als onbepakt. De fiets is wendbaar, betrouwbaar en heel stabiel. Kortom: de Santos Travelmaster 2.6 is een wéreldfiets.

Wil je maximale betrouwbaarheid met een minimum aan onderhoud? Dan is de Rohloff-versie wat voor jou. Met een tandriem in plaats van een ketting ben je nóg minder tijd kwijt aan onderhoud én hij gaat langer mee!

 

 

 

 


 


 

 

 

Travel Lite   Rohloff/riem/magura firmtech 

 

 

Travel Lite   Rohloff/riem/magura firmtech 

 

 Santos Travel Lite   VERKOCHT 49cm/rohloff/riem/magura firmtech/son verlichtingset/kleur Ice Blue

 

 

 

 

Travel Lite          57cm/Pinion 12sp/riem/schijfrem/son verlichting/kleur Black Matt

 

Deze demo/showroomfiets is nu te koop voor E5999.- (nwprijs E7175,-).

 

 

 

Travel Lite                     57cm/Pinion 18sp/riem/schijfrem/son verlichtingset

 

Deze demo/showroomfiets is nu te koop voor E6618.- (nwprijs E7618.-)

 

 

 

Santos Travel Lite

De superchique alleskunner van Santos.

Lichte en stijve trekkingfiets met 29-er wielen en perfect afgewerkt frame. Dat zijn gladde lasnaden, intern balhoofd, wishbone achtervork en ruimte voor de wat bredere banden.

Duizenden kilometers en minimaal onderhoud; dat was het streven. De Travel Lite is in alles een fiets om véél te gebruiken. Met een comfortabele zit voor zowel rijders die graag diep zitten als de liefhebbers van een wat hoger stuur. Het stijve frame stuurt je strak door de bochten, houdt je stabiel bij het afdalen en voelt efficiënt bij elke trapbeweging. Het is je pakezel op vakantie, je betrouwbare metgezel tijdens de ritjes woon-werk en je handige boodschappenbuddy.

Kortom, een oersterke, strakke, lichte en snelle trekkingfiets die je overal brengt en die je blijft uitnodigen om te gaan fietsen.

Uiterst duuzame Rohloff of Pinion naaf in combinatie met stille schone duurzame riemaandrijving.

Kortom de Range Rover onder de trekking fietsen.

 

 


Travel Lite 61cm. Deze demo/showroomfiets GS neodrive/pinion 12sp/riem/schijfrem is nu te koop van E9516,- voor E8516,- 

Nog geen 20km op de display/teller

 

 

Travel Lite 57cm.  Deze demo/showroomfiets is nu te koop van E9485,- voor E8485,-

Nog geen 20km op de display/teller

 

Travel Lite Gs (Neodrive e-drive)

Het Santos GS systeem is uitgerust met een Neodrives Z20 motor in het achterwiel. Dat is een stille, trillingsvrije gelijkstroommotor, die 'kracht gestuurd' is. Hoe harder je trapt, hoe meer power de motor levert. Dat voelt fijn, want je kunt zelf de snelheid controleren en op gevoel doseren.

De Neodrives motor is de kern van een sterk wiel met korte spaken. Dat wiel is gemakkelijk in en uit de fiets te halen (quick release), waardoor je zelf je band kunt vervangen of een willekeurige, (plaatselijke) fietsenmaker het nodige onderhoud kunt laten doen.

Het Santos GS systeem is uitgerust met een grote accu van 612 watt. Deze zit compact bevestigd op de onderbuis, ook bij het damesframe. Zo behouden de E-bikes hun stabiele rijeigenschappen.

De actieradius van de E-bikes hangt af van veel factoren. Denk aan luchtweerstand, rolweerstand, de mate waarin je zelf meefietst, eigen gewicht en de stand waarin je fietst. Uit ervaring blijkt dat de actieradius ligt tussen de 50 en 150 km.

Bovenstaande 2 foto's zijn Travel Lite's opgebouwd met het Neodrive systeem.

Het Pendix systeem past ook op deze fietsen mits u gekozen heeft voor de Rohloff naaf

 

 


 Bovenstaande Demo-fiets, Trekking Lite heren 57cm, kleur brown metallic, rohloff (zwaar verzet 55x22)/riemaandrijving/firmtech remmen, nwprijs E6074.- nu voor E4750.-

Trekking Lite     Rohloff/riem/magura firmtech               (bovenstaande Demo-fiets, dames 53cm, kleur bronze metallic, rohloff (zwaar verzet 55x22)/riemaandrijving/firmtech remmen, nwprijs E6074.- nu voor E4750.-)

De Trekking Lite is de sport-coupé onder de Santos fietsen. Bij dit model niet alleen de afwerking naar een veel hoger niveau getild, maar ook veel energie gestoken in een laag gewicht. Daarnaast is gewerkt aan een brede inzetbaarheid. De Trekking Lite kan namelijk, net als al onze andere modellen, net even wat meer dan je op het eerste gezicht van hem zou verwachten. Het is in eerste instantie een lichtgewicht sportfiets voor sportieve en recreatieve toerrijders, maar je kan er ook gewoon je woon-werk kilometers mee maken. Hij heeft zelfs reisambities!

Met twee tasjes aan het Lite Rack (speciaal ontwikkeld door Santos, gemaakt door Tubus) aan de achtervork, is de Trekking Lite een vlotte vakantiefiets voor light-trekking en creditcardreisjes. Met de Trekking Lite kun je heerlijk door Europa rijden, van hotel naar bed & breakfast, maar je kan er ook een minimalistische kampeeruitrusting aan hangen en er even een weekendje mee uitwaaien.

Een gemiddelde Trekking Lite is licht en daardoor lekker snel. Toch is hij ook erg sterk en duurzaam. En als je kiest voor de onderhoudsarme Rohloff-naaf en de tandriem, is de Trekking Lite ideaal voor dagelijks gebruik. Door weer en wind, het hele jaar door. Gewoon lekker veel fietsen en zo min mogelijk poetsen!

Om het gebruiksgemak nog verder te vergroten is de Trekking Lite voorzien van de hufter-proof Magura Firmtech remmen, waarbij zelfs mensen met twee linkerhanden de remblokjes in een paar tellen kunnen vervangen.

 

  

  


 


 

 

 

 

Santos 4.29 ( bovenstaande fiets in de kleur "Cotton" maat M en de "Stone grey" maat L) gaan als Showroom/demo model in de opruiming. De "cotton" kleur van E7278.-,- voor E5999,-. De "stone grey" van E 6775,- voor E5500.-


De Santos 4.29 is speciaal ontworpen voor moddervreters. En voor bikepackers die ook graag een gravelpad meepakken. Juist de 4.29 kan je de voordelen van het onder belasting kunnen schakelen van de Rohloff naaf en het eenvoudig weer schoonmaken goed waarderen. Hij licht, snel en geschikt om veel spullen in mee te nemen. Uitgerust met de juiste dragers neem je gemakkelijk 25 kilo bagage mee. Een echte multifunctionele avonturenfiets!

De 4.29 is supersterk en duurzaam gemaakt, met Rohloff of Pinion en riemaandrijving. Met deze opstelling kun je gemakkelijk offroad paden nemen en het hele jaar lekker doorfietsen zonder dat je je aandrijfsysteem hoeft te vernieuwen.

Hoe zwaar de omstandigheden ook zijn, de 4.29 laat je genieten.


 

 

 Cross Lite.

 

 Crosslite M(45cm) Rohloff/riem/schijfrem.

 Deze demo is nu van E7743,- voor E6743.- 

 

Multifunctionele gravelracer

De Cross Lite is veelzijdige multifunctionele gravelracer. Je kunt hem zowel on- als offroad inzetten. Met nokken voor een drager en een licht stijf frame, geschikt voor volle bepakking. Ideaal voor bikepacking, woon-werk, als gravelracer en, met de juiste voorvork, als snelle, stabiele reisfiets.

Voor reisdoeleinden kan de Cross Lite worden uitgerust met dragers, brede banden (35 - 60 mm mogelijk) en spatborden. Kies een verende of vaste vork; bijvoorbeeld een lichte full carbon of een stabiele stalen exemplaar geschikt voor lowriders. Het is meer dan een opgerekte racefiets, 't is een snelle, stabiele en multifunctionele racer voor on- en offroad.

 

 

 


 

 

 Gravelmaster.

Met de Gravelmaster kun je alle kanten op. Letterlijk. Waar de racefiets moet afhaken, gaat de Gravelmaster er juist helemaal voor. Bospaadjes waar je voorheen aan voorbij fietste worden nu mogelijk. Ga die uit uitdaging aan en er gaat een hele nieuwe wereld voor je open.

De iets bredere banden zorgen voor grip en controle. De diverse mogelijke racesturen zorgen ervoor dat je de beste houding kunt kiezen. Comfortabel of juist wat dieper als je dat prettig vindt. En als dan nog een drager toe voegt kan je ook nog het nodige mee nemen voor een heerlijke bikepacking trip of een lekkere fietsvakantie.

 

 

  


 

Santos Kleurbuizen / Pas sturen

 

 

 

 

De Santos pasfiets

(c) 2014 Fietsservice Norg - Site by Makaja Web&ICT Services